« Home | Imagocampagnes op arbeidsmarkt veel van het zelfde... » | 'Overheid moet meer over terreurdreiging vertellen... » | VVD-crisis » | NOS vraagt RTL af te zien van vroege verkiezingspr... » | artikel 1 Coth week 4 » | Ontplofte Dell-laptop dreunt na » | Rookverbod België nog zeer onduidelijk » | Minister Zalm verlaat de politiek » | StemWijzer hielp Wilders aan stemmen » | Roemenië prijst VVD om lobby EU-toetreding »

Personeelsvereniging Rabobank, Eindhoven en Best

Geachte collega,

Graag willen wij u welkom heten binnen de gemeenschap van personeelsleden van Rabobank Nederland.
Wij wensen u vanaf deze plaats veel succes in uw nieuwe dienstbetrekking en wij hopen van harte dat de verwachtingen die u daarvan heeft, in de loop van de tijd vervuld mogen worden. Wij als Personeelsvereniging hopen daarin een aandeel te mogen hebben.

De Personeelsvereniging Rabobank Nederland bestaat uit twee zelfstandige afdelingen. Een afdeling voor het personeel met standplaats Utrecht, Zeist en de bijkantoren, en een afdeling voor het personeel met standplaats Eindhoven, Best en de Regiokantoren.

Wat hebben wij te bieden voor u als personeelslid en eventueel voor uw partner en/of kinderen.

- Een groot aantal regelmatig weerkerende activiteiten: Kienavonden voor volwassenen en voor de jeugd. Wijnproeverijen. Thema-avonden waar in een gezellige sfeer een cultureel thema centraal wordt gesteld, zoals een land in Europa met haar cultuur en culinaire heerlijkheden. Fietstochten voor het hele gezin. Vlaamse kermis.

- Sportieve zaken: Voetbal, hockey, fitness, aerobics, tennis, en nog veel meer

- Trips: Zoals uitstapjes met een culturele ondertoon en survival tochten.

- Attenties: Bij een huwelijk, geboorte, jubileum en/of afscheid.

- Vaste secties/clubs: Videoclub, Verzamelaarsclub, Riksectie en Bridgeclub.

- Kortingen voor het hele gezin: Voor attractieparken en dierentuinen.
Een schouwburgabonnement met een steeds jaarlijks wisselend aanbod van voorstellingen.

- En voor de kinderen tot en met 8 jaar: Een groots Sint Nicolaas feest voor de kinderen van
een personeelslid.

- Tevens worden alle initiatieven die door leden van de Personeelsvereniging op de terreinen van
recreatie, cultuur en sport worden ondernomen, in sterke mate gestimuleerd en gesteund.

- Een eigen Soos-ruimte met biljart, bar en muziek. Waar op afspraak met collega’s een gezellig
samenzijn, onder welke titel dan ook, kan worden gevierd.

U ziet een programma voor elk wat wils, naar onze mening een goede reden om uw nieuwe dienstbetrekking te starten met lid te worden van de Personeelsvereniging. Voor de contributie van
€ 1,50 per maand hoeft u het niet te laten.

Wij zouden het fijn vinden om u als lid te mogen begroeten, want samen met u kunnen we nog meer interessante vrijetijdsbestedingen in gang zetten en in gang houden.

Om de beslissing gemakkelijk te maken hebben wij reeds een inschrijfformulier bij deze brief gevoegd waarop u ook uw wensen kenbaar kunt maken.
Mocht u daarnaast nog vragen hebben of nadere inlichtingen wensen, onze vaste enthousiaste medewerker, Harry van Ekert telefoonnummer 040-2176008 is de gehele dag beschikbaar om u van dienst te zijn.

Dus schroom niet,
wordt lid,
u zult er géén spijt van krijgen.


De Activiteiten
2006
16 dec Kerstreis Aken Duitsland

Wij wijzen u erop dat alle data onder voorbehoud zijn. Er kunnen zich situaties voordoen waarbij we genoodzaakt zijn om de datum van een activiteit te verplaatsen. Tevens wijzen we er u op, dat het altijd mogelijk is, dat er in de loop van het jaar nieuwe activiteiten worden opgenomen op de activiteitenkalender. Indien u nog suggesties heeft laat het de personeelsvereniging weten, misschien kunnen wij deze in de loop van het jaar nog verwezenlijken of opnemen op de activiteitenkalender voor 2007.

Activiteiten die reeds geweest zijn
- jan/feb Workshop Trapas maken
- 28 jan Indoorskiëen
- 8/ 9 feb Workshop Klussen voor vrouwen
- 10 mrt Kienen voor Kinderen
- 17 mrt Kienen voor Volwassenen
- mei Workshop Bonbons maken
- 13 apr Workshop Horloges/Armbanden
- 6/7 apr Workshop Paasstukjes
- 21 apr Spaanse avond
- 23 apr Culinaire Wandeltocht
- ? Workshop Psychologie
- 6 mei Stedentrip Tongeren België
- 10 jun Familiedag
- 18 jun Wandeltocht voor het gezin
- 25 jun Fietstocht voor het gezin
- 19 aug Wandeltocht
- 27 aug Mountainbike/Kanotocht
- 9 sep Familiedag Bobbejaanland België
- 23 sept Golfclinic 7 okt Stedentrip Brugge België
- 24/25 okt Workshop Tekenen/Schilderen
- 27 okt Thema-avond
- 3 nov Kienen voor Jong Volwassenen
- 10 nov Kienen voor Volwassenen
- 16/17 nov Workshop Woondecoratie
- 24 nov Cabaret avond
- 26 nov Sint Nicolaas
- 10 dec Kerstmarkt

Feedback door Daphne Rolf. Uit deze tekst blijkt hoe een grote organisatie als de Rabobank omgaat met zijn personeel. Om het personeel tevreden te houden en aan meerdere wensen van het personeel te voldoen worden er personeelsverenigingen opgebouwd. Deze verenigingen ondernemen namens de Rabobank verschillende activiteiten die alleen toegankelijk zijn voor medewerkers van de Rabobank en eventueel familieleden daarvan. Deze vereniging is een onderdeel van de arbeidscommunicatie van de Rabobank. De Rabobank onderneemt ook zonder de vereniging stappen, zoals met Sinterklaas krijgt elke medewerker een chocolaatje met een gedicht. Rond de kerst zal dit zich uitten in een kerstpakket. Het is belangrijk dat een bedrijf dit soort dingen doet voor zijn personeel. Het personeel raakt gemotiveerd en heeft een hoog betrokkenheidsgevoel. Dat kan ervoor zorgen dat het personeel minder snel over zal stappen naar een ander bedrijf.

Een grote organisatie als de Rabobank pakt het groots aan als het om het personeel gaat. Ik vind het een goed idee om een personeelvereniging op te zetten bij de Rabobank omdat het veel voordelen heeft voor de werknemer, maar ook voor de werkgever want deze houdt zijn personeel!Een personeelsvereniging is goed voor de onderlinge contacten, want de collega's leer je zo beter kennen en vooral als in een grote organistaie als deze zal je vele collega's weinig zien omdat het zo groot is. Op deze manier heb je de mogelijkheid om met iedereen contact te hebben. Ik denk dat ook door deze evenementen en samenkomsten de werkhouding en de samenwerking verbetert!

Fenna

Personeelsuitjes zijn goed voor de teamspirit, want de mensen die erheen gaan hebben plezier in een feestje. Als men de collega’s eens van een andere kant wil meemaken, de laatste roddels wil horen of domweg een gezellige avond wil doorbrengen op kosten van de baas, is het bezoeken van een personeelsuitje altijd een welkome gelegenheid om dit te doen. Maar hou het vrijblijvend, gedwongen worden om op een dergelijk uitje te verschijnen is alsnog funest voor de teambuilding. Vandaar dat het een goed initiatief is van Rabobank. Door uitjes te organiseren houden ze hun personeel bij zich, ze blijven tevreden en aan de dagelijkse werksfeer wordt ook een informeel tintje gevoegd. Dit is goed voor de klantvriendelijkheid en kan stress verminderen. Een voorbeeld dus voor andere grote bedrijven.

Een reactie posten


>> Martijn van der Craats
Nr: 2103647
Grade: D
>> Fenna de Man
Nr: 2094823
Grade: A
>> Daphne Rolf
Nr: 2097734
Grade: A
>> Tom de Win
Nr: 2066961
Grade: A
>> Juliette Winnen
Nr: 2077490
Grade: A
>> Cynthia de Wolf
Nr:
Grade: D
Week 2
>> Artikel 1
>> Artikel 2
>> Artikel 3

Week 3
>> Artikel 1
>> Artikel 2
>> Artikel 3

Week 4
>> Artikel 1
>> Artikel 2
>> Artikel 3

Week 5
>> Artikel 1
>> Artikel 2
>> Artikel 3

Week 6
>> Artikel 1
>> Artikel 2
>> Artikel 3
Week 2
Overheidscommunicatie
>> Artikel 1
>> Artikel 2
>> Artikel 3

Week 3
Public Affairs
>> Artikel 1
>> Artikel 2
>> Artikel 3

Week 4
Crisiscommunicatie
>> Artikel 1
>> Artikel 2
>> Artikel 3

Week 5
Arbeidscommunicatie
>> Artikel 1
>> Artikel 2
>> Artikel 3

Week 6
Publiekscommunicatie
>> Artikel 1
>> Artikel 2
>> Artikel 3

>> Vergadering 1
>> Vergadering 2
>> Vergadering 3
>> Vergadering 4
>> Vergadering 5
>> Samenwerkingsreglement
>> Contactgegevens
>> FEHT
>> Fontys Portal